روژا نیوز
No Result
View All Result
جمعه, می 9, 2025
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگی
  • فناوری
  • گردشگری
  • مسکن و املاک
  • ورزشی
اشتراک
روژا نیوز
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگی
  • فناوری
  • گردشگری
  • مسکن و املاک
  • ورزشی
No Result
View All Result
روژا نیوز
No Result
View All Result
خانه اجتماعی

زمزمه‌های بازگشایی حضوری مدارس جدی‌تر می‌شود؟

توسط روژا نیوز
آگوست 31, 2021
در اجتماعی
زمان مطالعه: 1 دقیقه
0
زمزمه‌های بازگشایی حضوری مدارس جدی‌تر می‌شود؟
152
اشتراک
1.9k
بازدید
Share on FacebookShare on Twitter

زمزمه‌های بازگشایی حضوری مدارس با شروع سال تحصیلی جدید، جدی‌تر به گوش می‌رسد و طبق گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، آموزش حضوری از اول مهر با ملاحظات بهداشتی به صورت تدریجی آغاز خواهد شد.
به نقل از روژان نیوز، وضعیت بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید از موضوعاتی است که این روزها اخبار متفاوتی درباره آن به گوش می‌رسد، در دولت دوازدهم محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش بارها از بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید خبر داد و حتی در سی و پنجمین اجلاس روسای آموزش وپرورش از 5 پروژه بازگشایی مدارس سخن گفته و اعلام شد، سناریوی سوم که مطلوب‌ترین سناریو است، ترکیبی از آموزش حضوری و غیرحضوری بوده که در سال تحصیلی جدید مدنظر است، در این روش، کلاس‌های درس تقسیم و زمان‌های آموزش نسبتاً کوتاه شده است، این شرایط نیازمند واکسیناسیون کامل معلمان و ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

اما با استقرار دولت سیزدهم، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا از به تعویق افتادن آموزش حضوری تا فراهم شدن شرایط بهداشتی خبر داد.

با این حال مدتی بعد، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد «در جلسه این ستاد مصوب شد تا اهتمام بر بازگشایی مدارس به صورت حضوری باشد و واکسیناسیون معلمان، والدین، سرویس مدارس و کادر مدارس انجام شود. پیش‌بینی این است از اول آبان‌ماه همه مدارس و از اول مهرماه 30 تا 40 درصد مدارس به صورت حضوری بازگشایی شوند، 112 هزار مدرسه در کشور داریم که 62 هزار مدرسه زیر 100 نفر جمعیت دارند و در اینجا در کلاس‌های درس کمتر از 10 تا 15 دانش‌آموز می‌توانند حضور داشته باشند؛ برای امسال ترکیب آموزش مجازی و حضوری مدنظر است و اگر مدارس بتوانند سقف 15 دانش‌آموز در کلاس درس را رعایت کنند مدرسه می‌تواند هر روز حضوری برگزار شود.»

سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز از بازگشایی مدارس همراه با آموزش‌های ترکیبی خبر داده و گفته است: «مدارس از اول مهر و طی 11 برنامه با روش آموزش ترکیبی باز می‌شوند، کلیات این موضوع را ستاد ملی کرونا تصویب کرده و قرار است تفاهم‌نامه‌ای میان کمیته‌های ستاد ملی کرونا و آموزش و پرورش تهیه و استاندارهای لازم بهداشتی تدوین و به مدارس ابلاغ شود، واکسیناسیون معلمان نیز تا پایان شهریور به پایان می‌رسد.»

2 هشدار درباره ادامه تعطیلی مدارس

نگرانی جدی از افت تحصیلی دانش‌آموزان و از سوی دیگر ترک تحصیل‌های گسترده، دو چالش‌ اصلی نظام آموزشی کشور در سال تحصیلی پیش رو خواهد بود؛ این هشداری است که کارشناسان پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش نسبت به تبعات بسته بودن درهای مدارس در سال تحصیلی جدید داده‌اند.

عباس میرگلو بیات کارشناس ارشد حوزه آموزش و پرورش درباره وضعیت بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید، این سوال را مطرح کرد، آیا در مدتی که آموزش مجازی ارائه شد، تجربیات جمع‌آوری شد و داده‌ها در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تحلیل شد؟ خانواده‌ها چه تجربیاتی از آموزش مجازی دارند؟ این‌ها مسائلی است که کمتر به آن پرداخته شده است، بسیاری از سازمان‌های مطالعاتی دنیا از داده‌های به دست آمده، تحلیل‌هایی را انجام می دهند، این تحلیل‌ها به مسئولان کمک می‌کند چشم‌انداز مناسبی برای تصمیم‌گیری مناسب داشته باشند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی تجربیات کشورها را دریافت و منتشر می‌کند همچنین یونسکو تجربیات کشورها در برخورد با این بیماری را منتشر می‌کند، بخش دیگری از داده‌ها مربوط به اطلاعات بومی است، آموزش و پرورش باید در 1.5 سال گذشته این داده‌ها را به دست می‌آورد و نظرات معلمان و خانواده‌ها را دریافت می‌کرد، اطلاعات و گزارش‌ها از معاونت‌ها و استان‌ها دریافت و مبتنی بر آن تصمیم‌سازی می‌شد.

در کلاس اول دبستان چون کودک، نوآموز است و از آموزش سابقه ذهنی ندارد، نمی‌توان صرفاً با اتکا بر فضای مجازی به او آموزش داد، نحوه ورود آموزش و پرورش به آغاز سال تحصیلی و اینکه خانواده‌ها برای حضور دانش‌آموزان در مدارس تا چه سطح همکاری خواهند داشت دو موضوع مهم بسیار مهم است.

نیاز به آموزش حضوری برخی دروس

میرگلو بیات بیان کرد: در دروه ابتدایی می‌توان با زوج و فرد کردن کلاس‌های درس، دروس مهم را به صورت حضوری آموزش داد و در مقطع متوسطه اول، کلاس هفتم باید مانند دوره ابتدایی مورد توجه قرار بگیرد. موضوع بازگشایی مدارس در مهر ماه جزو دغدغه‌های ملی است و با توجه به اینکه واکسیناسیون در کشور کامل نشده است می‌توان این توصیه را به آموزش و پرورش کرد که اختیارات را به مدارس واگذار کند تا با مشارکت خانواده‌ها برنامه‌های واقعی را تدوین کنند و امسال هم مبنا غیرحضوری بودن مدارس باشد البته به شرط آنکه، امسال را به عنوان طرح آزمایشی جدی مدنظر قرار داده و به مدارس اختیار بدهند که بر ارائه برنامه تلفیقی کار کنند.

به نظر می‌رسد؛ هشدارهای کارشناسان درباره عواقب ترک تحصیل‌های گسترده و افت تحصیلی دانش‌آموزان در کنار جاماندن 3.5 میلیون دانش‌آموز از آموزش‌های مجازی به دلیل دسترسی نداشتن به تبلت یا موبایل، مسئولان را نسبت به بازگشایی مدارس مصمم‌تر کرده است با این وجود همچنان رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی و حضور حداقلی دانش‌آموزان در کلاس‌‌های درس شلوغ، پاشنه آشیل بازگشایی موفق مدارس است.

از سوی دیگر فعلاً مشخص نیست، بازگشایی مدارس با حضور الزامی دانش‌آموزان همراه خواهد شد یا اینکه این حضور اختیاری خواهد بود؟

آموزش حضوری در مدارس کم جمعیت

علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس از اول مهر ماه با تأکید بر اینکه 11 برنامه برای بازگشایی مدارس مدنظر است و نخستین برنامه آغاز سال تحصیلی با روش ترکیبی یعنی آموزش حضوری و غیرحضوری است، گفت: در مدارس کم‌جمعیت غلبه با آموزش حضوری است و در برخی مناطق به تدریج به سمت آموزش حضوری می‌رویم، آموزش حضوری اصل است اما اصراری نیست در هر شرایطی به سمت آموزش‌های حضوری برویم، حتماً مصالح جامعه، دانش‌آموزان و ایمنی آنها مدنظر است، باید مدارس را برای ارائه خدمات آموزشی آماده کنیم و آمادگی دانش‌آموزان برای استفاده از فضای مجازی و کیفیت مواجهه با مدرسه برای آموزش بررسی شود.

وی گفت: بحث شاد و آموزش‌های مجازی که غالباً در بستر این شبکه ارائه می‌شود و راه‌اندازی مدرسه تلویزیونی از ابتدای مهر از سایر برنامه‌های 11 گانه بازگشایی مدارس است البته به مسائل بازگشایی مدارس نمی‌توان مطلق نگاه کرد و ایمنی دانش‌آموزان به هر اقدامی اولویت دارد تا قطعیتی برای ایمنی و بهداشت نباشد به سمت بازگشایی مدارس نمی‌رویم؛ البته باید به حق ایمنی و سلامت و حق آموزش به صورت همزمان نگاه کرد و سعی کنیم این دو حق در کنار هم قرار بگیرند.

آغاز تدریجی آموزش حضوری

کمرئی درباره مشکلات شبکه شاد و دانش‌آموزانی که به تبلت و گوشی دسترسی ندارند، متذکر شد: هدف اصلی در پروژه مهر، آموزش حضوری است که از اول مهرماه با ملاحظات بهداشتی به صورت تدریجی آغاز خواهد شد؛ واقعیت این است که سیستم آموزشی کشور برای آموزش حضوری طراحی شده است و در 19 ماه گذشته ناچار شدیم بسترهای دیگر آموزش را تجربه کنیم بنابراین آموزش و پرورش تلاش کرد شرایط آموزش مجازی را در بستر شاد فراهم کند و تلاش می‌شود به میزانی که امکانات اجازه می‌دهد ضرروت‌ها را در شبکه شاد فراهم کنیم.

به گزارش تسنیم، با وجود اینکه فعلاً تصمیم مسئولان و سیاست‌گذاران آموزشی کشور، بازگشایی مدارس و حرکت تدریجی به سمت آموزش‌های حضوری است اما شرایط بیماری کرونا در مهر ماه و از سوی دیگر وضعیت واکسیناسیون‌، تعیین‌کننده نهایی بازگشایی حضوری مدارس خواهد بود اما آنچه مشخص است، در سال تحصیلی جدید همانند گذشته درهای مدارس کاملاً بسته نخواهد بود و در شرایطی که وضعیت مناسب‌تر باشد، آموزش حضوری البته در روزها و ساعات محدودتر ارائه خواهد شد.

همچنین سازمان بهداشت جهانی به تازگی از کشورها خواست هم‌زمان با باز کردن محیط‌های آموزشی، محیط مدرسه، معلمان و دانش آموزان را در برابر سویه دلتای کرونا ایمن کنند، پیش از بازگشایی حضوری مدارس «معلمان باید هر دو دوز واکسن را دریافت کرده باشند و همچنین دانش آموزان بالای 12 سال که بیماری زمینه‌ای دارند باید واکسینه شوند.

از سوی دیگر با وجود کمبود شدید معلم در مهرماه 1400 باید منتظر ماند و دید آموزش و پرورش چگونه به سمت برگزاری کلاس‌های درس حضوری خواهد رفت؟ آیا باز هم با گذشت چند هفته از آغاز سال تحصیلی کلاس‌های درس بدون معلم خواهد ماند؟

پست قبلی

کسب مدال طلای جهانی مخترعین ایرانی در مسابقات جهانی اختراعات مالزی در سال 2021

پست بعدی

پیگیری مجلس درخصوص پرداخت فوق‌العاده ویژه معلمان/ میرکاظمی: تعیین تکلیف منابع پرداختی باید در دولت صورت گیرد

پست بعدی
پیگیری مجلس درخصوص پرداخت فوق‌العاده ویژه معلمان/ میرکاظمی: تعیین تکلیف منابع پرداختی باید در دولت صورت گیرد

پیگیری مجلس درخصوص پرداخت فوق‌العاده ویژه معلمان/ میرکاظمی: تعیین تکلیف منابع پرداختی باید در دولت صورت گیرد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • موضوعات ترند
  • دیدگاهها
  • آخرین ها
مراسم تشیع و خاکسپاری مرحومه حليمه سعیدی

مراسم تشیع و خاکسپاری مرحومه حليمه سعیدی

فوریه 12, 2022
آقای حسین فسایی به عنوان فرمانده بسیج کارگری کارخانجات جامعه کارگری کشور منصوب شدند.

آقای حسین فسایی به عنوان فرمانده بسیج کارگری کارخانجات جامعه کارگری کشور منصوب شدند.

اکتبر 27, 2021
تجمع کارمندان دانشگاه های کشور در اعتراض به عدم همترازی و متناسب سازی حقوق آنها با اعضای هیات علمی دانشگاه ها در محل وزارت علوم

تجمع کارمندان دانشگاه های کشور در اعتراض به عدم همترازی و متناسب سازی حقوق آنها با اعضای هیات علمی دانشگاه ها در محل وزارت علوم

جولای 18, 2021
معرفی اتصالات پیش ساخته در صنعتی‌سازی ساختمان

معرفی اتصالات پیش ساخته در صنعتی‌سازی ساختمان

دسامبر 26, 2022
وقتی رئیس‌جمهور افزایش جمعیت کشور را “واویلا” می‌خواند!

وقتی رئیس‌جمهور افزایش جمعیت کشور را “واویلا” می‌خواند!

0
شهادت ۱۸ ماما در عرصه مبارزه با کرونا/ مراقبت از ۱۵۰۰۰ مادر باردار مبتلا به کرونا در سال ۹۹

شهادت ۱۸ ماما در عرصه مبارزه با کرونا/ مراقبت از ۱۵۰۰۰ مادر باردار مبتلا به کرونا در سال ۹۹

0
رتبه بندی معلمان مشمول کدام گروه‌هاست؟/ طبقه‌بندی در ۵ رتبه

رتبه بندی معلمان مشمول کدام گروه‌هاست؟/ طبقه‌بندی در ۵ رتبه

0
اعمال و آداب مشترک شب‌‌های قدر/ عبادات شب نوزدهم ماه رمضان

اعمال و آداب مشترک شب‌‌های قدر/ عبادات شب نوزدهم ماه رمضان

0
وعده‌ای که صادقانه محقق شد

وعده‌ای که صادقانه محقق شد

مارس 3, 2025
نخستین رویداد پژوهش‌بنیان هنرهای اجرایی/دراماتیک دانشکده هنر واحد تهران مرکزی

نخستین رویداد پژوهش‌بنیان هنرهای اجرایی/دراماتیک دانشکده هنر واحد تهران مرکزی

نوامبر 23, 2024
محصول nbs توصیه جدی سازمان ملل به کشورهای در حال توسعه برای ارتقاء شاخص های سلامت

محصول nbs توصیه جدی سازمان ملل به کشورهای در حال توسعه برای ارتقاء شاخص های سلامت

اکتبر 19, 2024
سفر تیم ملی فوتبال پیشکسوتان ایران به ویتنام

سفر تیم ملی فوتبال پیشکسوتان ایران به ویتنام

سپتامبر 4, 2024
لینک ها: | شیشه ها | پیلمیکر | سریالسو | پوتیتوز | جورابا | تومیتوز | لدرایران | شلوار | میگوکده | اسیدخوراکی | آساابزار | سیسمونیها | ارامویل | آیروفرشی | آیاکسکویتورز | چرمساران | گلسوب | ایرانتولزمارکت | دشتبهشت | لدرایران | قرقاولی | باتلپلاستیک | قنادیو | ایبیچیکن | امارزیرانداز | Arad Branding

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بانک
  • بهداشت و سلامت
  • بیمه
  • بین الملل
  • سایر
  • سایر اخبار ویژه
  • سیاسی
  • شرکت ملی صنایع مس ایران
  • فرهنگی
  • فناوری
  • کجت ها
  • گردشگری
  • مسکن و املاک
  • موبایل
  • ورزشی
  • ویژه
اجتماعی

وعده‌ای که صادقانه محقق شد

مارس 3, 2025
فرهنگی

نخستین رویداد پژوهش‌بنیان هنرهای اجرایی/دراماتیک دانشکده هنر واحد تهران مرکزی

نوامبر 23, 2024
اجتماعی

وعده‌ای که صادقانه محقق شد

مارس 3, 2025
فرهنگی

نخستین رویداد پژوهش‌بنیان هنرهای اجرایی/دراماتیک دانشکده هنر واحد تهران مرکزی

نوامبر 23, 2024
روژا نیوز

پایگاه خبری روژا نیوز همیشه در تلاش بوده تا اخبار موثر و مفید اقتصادی روز دنیا را برای کاربران خود نشر دهد. امیدواریم به لطفا خدا و با همراهی شما هر روز با مطالب بهتری در خدمت شما باشیم.

کلیه حقوق پایگاه خبری روژا محفوظ است! نشر فقط با ذکر نام روژا نیوز مجاز می باشد.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • بهداشت و سلامت
  • فرهنگی
  • فناوری
  • گردشگری
  • مسکن و املاک
  • ورزشی

کلیه حقوق پایگاه خبری روژا محفوظ است! نشر فقط با ذکر نام روژا نیوز مجاز می باشد.